Tips till din installation av laddbox 2021

Tips till din installation av laddbox 2021

Tips till din installation av laddbox 2021. Vi önskar gå igenom viktiga aspekter som kan vara bra att veta om, då de kan överväga hela processen. Förutom att arbetet alltid ska utföras av en auktoriserad elektriker kommer några delar att tänka på:

Hur viktigt är det att vara påläst om placeringen av laddbox innan installation?

Vi anser att du som kund bör ha bra koll, för att få en rättvis prisuppskattning. Det kan antigen minimera eller utöka kostnaden beroende på olika faktorer. En av faktorerna som kan påverka att kostnaden drar iväg är om det finns ström framdraget till placeringen av laddboxen. Om ström saknas krävs det mer än endast en elektriker på plats. Ibland kan man exempelvis behöva gräva för att få strömmen dit man önskar, för installation av laddbox utomhus ska elkabeln vara nedgrävd.

Vi rekommenderar även att du väljer en av de högkvalitativa boxarna vid installation av laddbox då de har en IP 66-certifiering. En sådan certifiering betyder att den är godkänd för att sitta utomhus, den klarar av olika väderförhållanden vilket är viktigt med tanke på våra tuffa vinterperioder.

Den sista delen vi vill skicka med är hur mycket el klarar din bil av att ta emot? Välj rätt laddbox så att
leveransen från laddboxen matchar det din bil klarar av att ta emot.
För plug-in hybrider och elbilar i hemmet räcker det med endast en 3.7 kW.

Är du osäker på några utav ovanstående tips till din installation av laddbox 2021? Finns De2 Elektriska tillgängliga för att vägleda er till rätt laddbox installation.