ArmaturbyteD2el

Armaturbyte i garage bidrog till 78% energibesparing

Teamet på De2 Elektriska har slutfört ett projektarbete, som omfattade armaturbyte av totalt 350 armaturer i ett garage.
Val av armatur till denna installation var Connect 5100 från Steinel. Armaturen har en inbyggd Bluetoothlösning vilket ger möjlighet till en enkel, flexibel och snabb sammankoppling av flertalet armaturer. Driftsättningen sker smidigt via en gratis app som laddas ner på surfplattan eller mobilen, sedan ställer du in armaturens funktioner.

I detta projekt delades armaturerna upp i olika zoner. Armaturen programmerades med ett grundljusläge på 10% och tänds när det finns rörelse, skalas upp till funktionen som är installerad i appen och sedan släcks när armaturen känner av att det inte finns någon rörelse i zonen.

Att använda en anpassningsbar belysning bidrar till energibesparing. Med D2 installation bidrog vi till 78% energibesparing till denna kund av endast byte till nya armaturer och hur man programmerat belysningen, jämfört med den gamla anläggningen som ni ser på vänstra sidan av bilden.

Förutom en förbättrad belysning och energibesparing, ger ett armaturbyte en bättre trygghetskänsla för människorna som parkerar i garaget. I form av bättre ljus och bättre överblick om vilka som befinner sig i garaget. Ofta kan mörk belysning ge en otrygg känsla och skapa obehag.

Vilket garage föredrar du att parkera din bil i?